Dom za stare – O nama

Dom za stara lica kao potreba savremenog društva

Korak ka nama je korak ka sigurnoj budućnosti, put u bezbrižnu i udobnu starost.
Ostalo prepustite nama jer dom za stara lica je ovde zbog Vas..

Dom za stara lica kao potreba savremenog društva

Odlaskom velikog broja mladih iz zemlje, populacija u Srbiji biva sve starija i brigu o njima preuzimaju ustanove koje su za to specijalizovane. Ranije predrasude da se u dom za stara lica smeštaju samo oni koji nemaju nikoga polako nestaju. U ovim ustanovama, specijalizovanim za brigu u starim i nemocnim licima, traži se mesto više. Ne samo zbog bolesti i nemoci da brinu o sebi, već i nakon gubitka bračnog partnera, zbog osećanja usamljenosti, udaljenosti od dece, koja zbog savremenog tempa života nemaju vremena da ih redovno posećuju, mnogi potraže mesto u domu. U domovima u koje su vlasnici uložili sredstva, trud, znanje i vrše smeštaj starih lica na adekvatan i dostojanstven način njihov život dobija novu dimenziju.

Planovi za budućnost

Sagledavajući potrebe naših korisnika na samom pocetku boravka i buducnosti, a imajući u vidu našu želju da permanentno budemo aktuelni na tržištu održavajući vodeću poziciju u ovoj oblasti, podelili smo prvi petogodišnji razvoj u tri faze.

I faza podrazumeva izgradnju objekta „Sveti Nikola“, prikazanog na sajtu, savremeno opremljenog kapaciteta 85-90 korisnika. U ovom objektu potpune autonomije nalazi se smeštajni kapacitet, društveni i prateci sadržaj, centar za pružanje medicinske usluge i kompletna logistika svih sledecih objekata (kuhinja, servis za ves, tehnicko postrojenje). Ovaj, i svi naredni objekti osmišljeni su istom maniru visokog standarda sa luksuznom opremom, spremni da pruze potpunu udobnost, sigurnost i zaštitu našim korisnicima.

U II fazi, gradnjom objekta „Sveta Petka“, kapaciteta 50 korisnika, omogućićemo razdvojen smeštaj pokretnih i nepokretnih osoba. Na takav nacin cemo stvoriti uslove za najadekvatniju brigu o osobama u domu, u jednom objektu će akcenat biti na dnevnom i društvenom sadržaju uz stalni medicinski nadzor, a u drugom intenzivni zdravstveni tretman i rehabilitacija uz društveni sadržaj prilagođen njihovim mogućnostima i raspoloženju.

III faza senior naselje „Sveti Vasilije Ostroški“ zaokružuje prvu celinu našeg razvoja i ujedno uvodi potpunu nov sadržaj u ovu oblast usluga. Svaka ustanova ima obavezu da po potpisivanju ugovora ne sme da pušta svoje korisnike van prostora doma bez pratnje i nadzora osoblja. Senior naselje je smeštaj za vitalne starije osobe koje josuvek voze automobil, samostalno putuju, posećuju prijatelje, društvene i kulturne manifestacije, a žele smeštaj hotelskog tipa, uz zdravstveni nadzor i samostalnost kretanja. Za njih su obezbeđeni dvosobni apartmani u nizu, prizemni objekti sa sopstvenom bastom i parking mestom.

Pozicioniranje na tržistu

Predviđeno je da značajno mesto među potencijalnim korisnicima našeg doma zauzmu penzioneri iz dijaspore. Njihov osnovni motiv za povratak u zemlju i boravak u domaćim domovima za stara lica su nostalgija i niža cena smeštaja, a interes doma je svakako da ima sigurnu klijentelu koja će zadovoljna pruženim uslugama i smeštajem poslati pozitivnu sliku u svet, sliku da se i u našoj zemlji može pronaći objekat na evropskom nivou. To ce biti najbolja reklama i obezbediti stalni priliv novih interesenata iz dijaspore, a ujedno domaćim korisnicima pružiti garanciju da dobijaju vrhunski standard, onakav u kakvom njihove kolege sa zapada uživaju vec godinama.

Dom za stara lica – misija

Upravo opisane okolnosti preduzeće Feelfood doo želi da iskoristi, spoji uspešno poslovanje i učini humanu misiju, stvori prepoznatljiv brend u ovoj oblasti, iza čijeg imena stoji pouzdanost, kvalitet i odžzana reč, te vremenom osim domacim i starijim licima iz dijaspore možda postane interesantan i penzionerima iz inostranstva.
Vlasnici doma godinama su se bavili privatnim preduzetništvom, unapređujuci delatnost firme stekli znanje iz oblasti zdravog načina života, primene alternativne medicine, spravljanja lekovitih preparata, čajeva, nutricionističkog načina ishrane, putovali i skupljali iskustva, te su odlučili da kruna njihovog porodičnog posla bude gradnja objekta za stara lica. Kapitalan, savremen i reprezentativan objekat koji žele da unapređuju, šire i takav posao ostave svojim potomcima.
U to ime dobrodošli u dom za stara lica preduzeća Feelfood, objekat „Sveti Nikola“, budimo dobri prijatelji, poslovni partneri i jedna velika porodica. Ucinite najbolje za sebe…

dom za stara lica - medicinska sestra

Za rezervacije putem sajta

  • Usluga 365dana/24sata
  • Nenametljivo i udobno
  • Uvek sveže pripremljen obrok
  • Čista i netaknuta priroda
  • Život dobija novu dimenziju
  • Primenili smo najvise standarde
  • Učinite najbolje za sebe